Killing Time Ideas

What is your favorite way of killing time? Mine are:

  • Sitting and judging.

Been doing this sitting and judging thingy since forever. How to do a proper sitting and judging? There’s no proper way to do this, you can do this anytime, anywhere. Trust me, it’s fun. By sitting and judging I mean paying attention to somebody’s being and creating your own version about them. Sitting and Judging di sini bukan berarti nyela orang lain ya, far from that.

Biasanya sih saya duduk di tempat yang banyak orang, lalu nebak-nebak sendiri orang ini mau kemana based on baju yang dia pake atau barang yang dia bawa. Atau orang yang satunya berdiri nunggu siapa. Orang di sebelahnya ngobrolin apa, kenal dari mana, udah berapa lama. Bahkan sering nebak-nebak orang mana yang sedang PDKT dengan yang mana.

  • Ngelamun

Saya bisa ngelamun di mana pun saya mau. Nggak melulu harus duduk dan sepi, saya bisa ngelamun di Gojek sambil jalan, di depan tv dengan keadaan tv masih nyala, di ruang tunggu dokter, di depan air mancur kantor, di wc, sampai di ruang meeting sambil ngeliat bos ngejelasin forecast tahun depan dengan semangat 45.

Cuma favorite spot saya buat ngelamun tetep di sebelah jendela besar. Iya, jendela besar! I always love those big windows. Always see a window in a romantic kind of way tho. I don’t know why. hahahaha

  • Walking

To walk is to meditate in motion, my friend said so. I couldn’t agree more. Ini adalah salah satu yang saya sering sekali lakukan sebelum transportasi online dan sejenisnya masuk dalam kehidupan saya. Saya jadi malas. Hahaha. Sekarang juga occasionally saya masih suka jalan kaki kok, terutama kalau cuaca sedang cerah. Paling nggak saya sering banget random jalan kaki dari kubikel saya ke ujung kantor paling jauh cuma supaya otak saya nggak stuck di situ-situ aja.

Karena pada dasarnya berjalan kaki itu menyenangkan, it’s a stress relief. Pssst, city troll is also my favorite dating idea.

  • Watching random movie or youtube

Kalau malas melakukan aktifitas fisik, yang biasa saya lakukan untuk menghabiskan waktu tentu saja nggak jauh dari film dan nontonin trailer-trailernya upcoming movie di Youtube. Why movie? Because some scene will never happen in real life anyway. That’s what movies are for.

  • Listening music

What’s better idea than listening music when you have upside down feeling or simply feeling numb? Sometimes when words fail, let the music do the talking.

  • Wondering what music others listening to

This is my favorite thing to do on the train. Harus bulak-balik Jakarta-Bogor-Jakarta setiap minggu dan menghabiskan waktu di dalam kereta kurang lebih satu jam sekali jalan kadang bisa sangat membosankan. So I decide to play with my self, every time I see someone wearing headset I’m going to guess what music they probably hear that time. Or what type of music they listen to. Saya sih biasanya nebak secara random dengan ngeliat tampilan mereka seperti apa dan kira-kira mereka cocok dengerin lagu apa. Yes, I do judge a book by its cover. Who doesn’t anyway?

  • Pinterest-ing

5 menit di Pinterest itu adalah 1 jam di dunia nyata. Kira-kira begitu satuan waktunya. You will lose time and space on Pinterest. Pinterest is indeed a time killer.

  • 9gag-ing

Need a laugh? Scrolling over 9gag, never fails me. Been years doing this thing, I still have faith on this account. Hahaha thank you.

  • Instagram and other social media platform

What should I say? I know you know exactly what I mean. Because sometimes I don’t have free times, I have scrolling-social-media-until-I-hate-my-self time.

  • Reading a book

Reading a book will never goes out of style. Kalau ada yang bilang kamu adalah some of geek people who is having a boring life just by reading a book, then they have no idea what could you get from that little piece of book. Ignore them. Let the adventure begin!

  • Hang and Talk

Find me at the nearest coffee shop in town. I’m a coffee shop person. Saya suka duduk sambil ngopi-ngopi nggak serius terus ngobrol-ngobrol tentang segala hal. Saya bukan orang paling asik yag bisa kamu ajakin ke DWP atau party-party lainnya. I love King of Convenience so much, but i’m sorry, I’d rather talk with you than dance with you.

  • Laptopan

The legendary laptopan. Balik ke coffee shop, kalaupun nggak sama orang yang dikenal, bukan berarti saya nggak mampir coffee shop. Saya sering sekali mampir cuma buat laptopan. Entah kerja, entah nulis something worth to write. Pokoknya laptopan. I often feel, as long as I have my laptop, I can conquer the world. TSAH!

  • Sleeping

When nothing goes right, go to sleep. Enough said.

 

Those are my favourite killing time ideas. Maybe you could give me another idea to spend my leisure time. so, what’s yours?

 

XOXO,

S

 

 

Leave a Reply